viernes, 11 de diciembre de 2015

Reportaxe escrita

Para facer o proxecto do funcionamento dunha empresa sustentable decidimos ir a empresa sustentable kiwi atlántico a onde fomos a facer unha visita  e a coñecer as súas instalacions e o funcionamento destas, para coñecer maís sobre a empresa e os kiwis fixemoslle unha entrevista ao director desta sede da cal recollimos certa información. 
A empresa do sector primario constituíuse no ano 1998, pertence ao ámbito nacional. O tamaño é medano cunha media de 50 traballadores e ten un valor de 15.000.000 millones de euros. Fai 16 anos solo unha empresa factoriza 1.300.000 euros e tiña unha media de 10 traballadores, na actualidade 3 empresas factorizan 21.000,000 millons de euros e a media de traballadores é de 60 entre 3 empresas e ten unha base produtiva cos seus socios na que tres accionistas teñen máis dun 75% do capital desta empresa.

O proceso polo que pasa para obter o produto final é a recepción da fruta que chega do campo, a guarda se están en bo estado, o calibrado segundo o tamaño e a forma, o envasado e a venta en diferentes formatos según cliente e mercado.

 O kiwi é unha planta moi sensible e necesita estas condiciones climatolóxicas: ivernos con frío entre 0º e 5º, primaveiras suaves maior de 0º, veráns suaves menor de 30º, sólo PH ácido de 6 a 7 e deben estar soltos e secos para que non encharquen. Desenvólvese a empresa grazas a base produtiva dos seus socios. 
O kiwi provén de Galicia, Asturias, Cantabria, País Vasco , Navarra e norte de Portugal. A empresa ten 300 hectareas. Los produtos comercializados son, principalmente el kiwi e en verano o melón. O produto se cosecha en novembro e comercialízase en maio. Un 39% é ecolóxico.








1 comentario:

  1. Ola Darío!

    Ben, aprecio traballo de fondo a pesar de que a reportaxe quedou incompleta. Espero que na segunda avaliación teñades tempo a mellorar os produtos finais.

    Ánimo!

    ResponderEliminar