Para facer o proxecto do funcionamento dunha
empresa sustentable decidimos ir a empresa sustentable kiwi
atlántico a onde fomos a facer unha visita e a coñecer as súas
instalacions e o funcionamento destas, para coñecer maís sobre a empresa e os
kiwis fixemoslle unha entrevista ao director desta sede da cal recollimos certa información.
A empresa do sector primario constituíuse no ano
1998, pertence ao ámbito nacional. O tamaño é medano cunha media de 50
traballadores e ten un valor de 15.000.000 millones de euros. Fai 16 anos solo
unha empresa factoriza 1.300.000 euros e tiña unha media de 10 traballadores,
na actualidade 3 empresas factorizan 21.000,000 millons de euros e a media de
traballadores é de 60 entre 3 empresas e ten unha base produtiva cos seus socios na que tres accionistas teñen máis dun 75% do capital desta empresa.
O proceso polo
que pasa para obter o produto final é a recepción da fruta que chega do campo,
a guarda se están en bo estado, o calibrado segundo o tamaño e a forma, o envasado e a venta en diferentes formatos según
cliente e mercado.
O kiwi é unha planta moi sensible e
necesita estas condiciones climatolóxicas: ivernos con frío entre 0º e 5º,
primaveiras suaves maior de 0º, veráns suaves menor de 30º, sólo PH ácido de 6
a 7 e deben estar soltos e secos para que non encharquen. Desenvólvese a
empresa grazas a base produtiva dos seus socios.
O kiwi provén de Galicia, Asturias, Cantabria,
País Vasco , Navarra e norte de Portugal. A empresa ten 300 hectareas. Los
produtos comercializados son, principalmente el kiwi e en verano o
melón. O produto se cosecha en novembro e comercialízase en maio. Un 39% é
ecolóxico.
Ola Darío!
ResponderEliminarBen, aprecio traballo de fondo a pesar de que a reportaxe quedou incompleta. Espero que na segunda avaliación teñades tempo a mellorar os produtos finais.
Ánimo!